Théâtre du Jardin

TUINTHEATERFESTIVAL  25 mei 2017

Op 25 mei vindt voor de vijfde keer tuintheaterfestival Théâtre du Jardin plaats. Toneel, zang, dans, muziek, poëzie en film in het groene decor van de tuinen en kassen; het hele terrein is een groot theater. De voorstellingen duren ongeveer een half uur en zijn overzichtelijk in een blokkenschema gezet. Zo kunt u geheel naar eigen keuze verschillende voorstellingen bijwonen en tussen de bedrijven door even bijkomen met een drankje en een hapje en genieten van de bijzondere omgeving.

In Kino Kaktus wordt -in samenwerking met filmhuis Cinema Zevenskoop- een verkorte versie van de film Bienvenue chez les Ch’tis vertoond, zonder filmgeluid, maar met live muzikale begeleiding door trio Dubbel en Dwars. Het Helderse theaterduo Straalman en Vriesman speelt haar op maat gemaakte voorstelling Sirenes.

  Straalman en Vriesman (foto: van Eis fotografie)

In verschillende theatertjes, zowel binnen als buiten, spelen de acteurs van het Amsterdamse toneelgezelschap De Theatertroep. Zij maken momenteel veel furore in de kleinere theaterzalen en op festivals als de Parade. Kenmerkend is hun Vaudeville-stijl van spelen, dat prachtig aansluit bij het tuintheater van Théâtre du Jardin. Zeer bijzonder is de aanwezigheid van schrijfster en dichteres Judith Herzberg. Zij zal in de Palmkas een aantal voordrachten geven, afgewisseld met muziek door het Sonder Quartet.

Ook het Utrechtse dansgezelschap De Dansers geeft acte de présence met hun voorstelling Ten Noorden van Nergens (met live muziek).

GRANDE FINALE bij de vijver in de Japanse tuin

“tot slot, op het eind, als finale zal er nog een geheim gezelschap worden ingevlogen met een geheime toegift die het de Koi karpers in de vijver nog flink moeilijk zal maken. Daarna blaast Altin Gün met hun magische Turkse melodieën het kaarsje uit…”

Kaartverkoop

De geheime tuinen in de binnenstad van Den Helder