Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themaweekend Plant en Eter: Big Picnic

2 september 10:00 - 12:00

KOM PICKNICKEN

Hortus Overzee heeft zich samen met 9 andere botanische tuinen en het Boomkwekerijmuseum in Boskoop aangesloten bij het Big Picnic project, een internationaal project waarin voedselzekerheid en wetenschapswijsheid centraal staat.

Onder de titel ‘Plant en Eter’ laten we u als bezoeker ontdekken welke eetbare planten er te vinden zijn in de plantencollectie van Hortus Overzee. Wandel door de tuin en ontdek wat er eetbaar is, wat het doet en hoe ze groeien en lees de verhalen van bekende en onbekende voedingsgewassen.

U maakt een reis rond de wereld langs 80 verschillende planten, waarbij we het accent in Hortus Overzee op het Verre Oosten leggen.

Big Picnic

Op 2 september 2018 is een gezamenlijke picknick gepland in aantal botanische tuinen door heel het land. In Hortus overzee bent u op zondagmorgen 2 september tussen 10 en 12 uur van harte welkom om met door u zelf meegebrachte voedselwaren te picknicken in onze kas. Voor de liefhebbers is “echt” picknicken op het grasveld van de Oranjerietuin ook mogelijk. Breng gezellig uw picknickkleed mee.

Tijdens het nuttigen van uw ontbijt, verzorgen wij voor de kinderen een aantal activiteiten rondom het thema voedsel.

De toegang is tussen 10 en 12 uur gratis, we vragen alleen een bescheiden bijdrage voor koffie, thee, limonade of een sapje.

Vanaf 13:00 gelden de normale toegangsprijzen.

Gegevens

Datum:
2 september
Tijd:
10:00 - 12:00

De geheime tuinen in de binnenstad van Den Helder