VAUDEJARDIN

een theaterreis door de geheime tuinen van Den Helder!

Theâtre du Jardin presenteert-2Pinksterzondag 5 juni, Hortus Overzee Den Helder: 

VaudeJardin

DE THEATERTROEP,  ORCHESTRA PARRUCCA All that Jazz

Op zondag 5 juni 2022 (Pinksterzondag) wordt er op veler verzoek weer een evenement georganiseerd in de traditie van Théȃtre du Jardin. Ditmaal is er een hoofdrol voor de Amsterdamse Theatertroep. Zij geven in hun karakteristieke vaudeville-stijl verschillende voorstellingen verspreid door de tuinen. Bezoekers van eerdere edities prezen de bijzondere sfeer van het evenement. Het geheel eigen karakter van de hortus geeft een omgeving die niet gekopieerd kan worden. Je waant je elders, maar waar….?

De aanpak van Théȃtre du Jardin is een nieuw theaterconcept. Alle toneelwanden zijn verdwenen. De theatermakers, artiesten en muzikanten vormen samen met het publiek en de tuinen een unieke verbeeldingswereld: een gedeelde ruimte van ontspanning, verwondering en saamhorigheid. De gulle lach en een serieuze frons: ze wisselen elkaar in hoog tempo af.

Er worden op pinksterzondag 2 voorstellingen van VaudeJardin gegeven. De matineevoorstelling is van 15.00 uur tot circa 17.30 uur. De avondvoorstelling loopt van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Een half uur van te voren gaat de poort open. De Theatertroep – jaarlijks een van de topacts op theaterfestival De Parade – speelt verschillende voorstellingen waarbij het publiek door de spreekstalmeester van de ‘troepers’ wordt meegenomen naar de achtereenvolgende speellocaties. Uitbreken is mogelijk. Rust kan worden genoten op een van de terrassen. Natuurlijk kan men ook gewoon genieten van de botanische pracht van de geheime tuinen van Den Helder. Maar vermaak en verwondering zijn tijdens VaudeJardin nooit ver weg. Zo zal onder meer ook Orchestra Parrucca weer acte de présence geven. En voordat men er erg in heeft, slaat de gong alweer; de theaterreis wordt vervolgd. Kaarten zijn verkrijgbaar bij schouwburg De Kampanje (www.kampanje.nl).

VaudeJardin: een theaterreis door de geheime tuinen van Den Helder!