Bijzondere gidswandeling naar en door Japanse tuin

Home / Evenement / Bijzondere gidswandeling naar en door Japanse tuin
Home / Evenement / Bijzondere gidswandeling naar en door Japanse tuin
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijzondere gidswandeling naar en door Japanse tuin

woensdag, 24 mei 2023 @ 14:30 - 16:30

Op woensdag 24 mei zal er op Hortus Overzee een bijzondere gidswandeling worden georganiseerd onder leiding van professor Wybe Kuitert en Pieter Blank.

Professor Kuitert is een van de ontwerpers van de Japanse Tuin ‘Ontmoeting der Stromen’. Hij ondersteunt sinds de aanleg in 2000 het tuinteam met het beheer. Pieter Blank is de architect van het filosofische pad dat naar de Japanse tuin leidt.

Blank is een van de grondleggers van Hortus Overzee die als Oranjerie in begin jaren negentig is ontstaan op het terrein van de voormalige gemeentelijke plantsoenendienst. Dit jaar viert de botanische tuin haar 30 jarig bestaan.

De Japanse tuin ‘Ontmoeting der Stromen’ is inmiddels uitgegroeid tot de groene parel van Den Helder. Inmiddels heeft de tuin nationale bekendheid en heeft hij een officiële status gekregen als onderdeel van de nationale plantencollectie. Ook in Japan is de bekendheid groeiende. Zo heeft de hortus in 2021 een officiële ‘recommendation’ gekregen van de minister van Buitenlandse Zaken van Japan.

‘Ontmoeting der Stromen’ is aangelegd in een naturalistische stijl. Deze stijl werd als eerste toegepast bij de aanleg van villatuinen in de
wereldberoemde Japanse tuinstad Kyoto ten tijde van de zogeheten Meji-periode aan het einde van de 19e eeuw.

De rondleiding begint om 14:30

Gegevens

Datum:
woensdag, 24 mei 2023
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Hortus Overzee

Locatie

Hortus Overzee
Soembastraat 83
Den Helder, 1782 SM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 22 36 14 206
x