Nieuws

Japanse Week

Op woensdag 27 juni zullen een aantal medewerkers van Hortus Overzee onder leiding van Mitsuhiko Iuchi, de Japanse snoeimeester uit Kyoto, gedurende twee dagen allerlei werkzaamheden uitvoeren in de Japanse tuin.

Donderdag 29 juni om  is er een lezing “Von Siebold en de microscoop”.  Uit onderzoek is gebleken dat Von Siebold uitgebreid gebruik heeft gemaakt van de microscopie voor zijn beroemde Flora Japonica. Het is zéér waarschijnlijk dat hij voor het fixeren van zijn microscopische preparaten gebruikt heeft gemaakt van jenever. Er zijn vele opnames beschikbaar van met jenever gefixeerde microscopische glaasjes. Deze zullen getoond worden door dr. Mathilda Boon tijdens deze bijzondere lezing.                                      Toegang is € 5,00. Inloop vanaf 19.00 uur , aanvang lezing is 19.30 uur.

Op vrijdag 30 juni is er een workshop op de Hortus “Japans Snoeien” onder leiding van de snoeimeester. De workshop begint om 10.30 uur en zal eindigen rond 16.30. Koffie, thee, drankje en lunch zijn inbegrepen bij de prijs,€ 60,00, voor deelname aan de workshop. Voor opgave of meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Pollmann (0223-612406) van Hortus Overzee of een mail sturen naar info@hortusoverzee.nl.

Japanse Zondag 2 juli 12.00 – 17.00 uur

De week wordt afgesloten met  Japanse Zondag, die voor de elfde keer wordt georganiseerd! Deze dag staat wederom in het teken van de Japanse eet-, drink- en kunstcultuur. Naast oude bekenden zullen er een aantal nieuwe vertegenwoordigers van de Japanse cultuur zijn. Wederom zijn onze Japanse vrienden uit Akashi aanwezig met heel bijzonder Japans eten, bier en sake. Bij Meester-chef Taji kunt u meedoen aan de sushi workshops van € 10,00 per persoon. Ook de Japanse Ambassade is aanwezig met een eigen stand. Hier kunt u allerlei vragen stellen over het mooie Japan.

 

 

 

 

 

De geheime tuinen in de binnenstad van Den Helder