Japanse Zondag

Home / Evenement / Japanse Zondag
Home / Evenement / Japanse Zondag
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Japanse Zondag

zondag, 23 juni 2024 @ 12:00 - 17:00

Openingsact - KAON taiko drumgroep - foto: Daan van Londen.

Op zondag 23 juni staat Hortus Overzee helemaal in het teken van Japan. De eerste editie werd precies 17 jaar geleden gehouden op 23 juni 2007, en is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een, ook landelijk, zeer gewaardeerd Japans evenement.

Deze dag is een uitje voor onze zintuigen. Kijken, luisteren, voelen, ruiken en zeker ook proeven gaan een paar heerlijke uurtjes samen tijdens de Japandag. De dag zal rond 12.15 uur in het bijzijn van onder andere de Japanse ambassadeur Minami en burgemeester Jan de Boer worden geopend door een spetterend optreden van KAON, een taiko drumgroep samen met kalligrafist Lanka. Zij treden later op de dag nog een keer op.

Zie je bezoek als een ontdekkingsreis, in alle hoekjes van Hortus Overzee wachten verrassingen. Bewonder Japanse lak- en schilderkunst, ikebana, Japanse thee en snoepgoed, bonsai, sake, muziek op shakuhachi fluit en koto, Kyudo boogschutter demonstraties, Samurai krijgers, Japanse verhalen, boeken, kimono’s, tarotkaarten, keramiek, Japanse bami, temari, antiek, en nog veel meer. Er zijn ook workshops origami, kalligrafie, Sumi-e en Moku-hanga. Dames van de Innerwheel zorgen als altijd weer voor heerlijk gebak.

Bijzondere aandacht is er nog voor de actie voor het aanleggen van een vriendschapsparkje in het in 2011 door een tsunami zwaar getroffen plaatsje Rikuzentakata. Openingstijden: 12.00 – 17.00 uur. Kaartjes kosten €8, en €4 voor kinderen 4 t/m 12 jaar.

Bekijk ook de sfeer foto’s van vorig jaar: https://hortusoverzee.nl/fotos/

Gegevens

Datum:
zondag, 23 juni 2024
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Hortus Overzee

Locatie

Hortus Overzee
Soembastraat 83
Den Helder, 1782 SM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 22 36 14 206
x