Selamat Makan zondag 30 oktober

Hortus Overzee sluit het seizoen af in Indische sferen. Op zondag 30 oktober wordt Selamat Makan gehouden. Tussen het groen in de wereldkas genieten van vers bereide Indische lekkernijen en sierlijke dansen door dansgroep Putri Pelangi. Natuurlijk is het ook mogelijk een lemper of pasteitje mee te nemen voor thuis. Er is live muziek van de band Peter Tatipata & The Black Eyes . Even de benen strekken? Men kan ook zelf de dansvloer op of de kassen bezichtigen en door de tuinen van de hortus wandelen.

Blauwe hap

In Den Helder kent bijna iedereen wel de ‘blauwe hap’, de Indische maaltijd bij de Koninklijke Marine.  Wouter Rademakers heeft jaren bij de marine gewerkt en verzamelde ruim 800 ‘blauwe hap’ recepten die hij bundelde in het kookboek ‘Selamat Makan’. Een uitgebreid kookboek met tips, woordenlijst en uitleg over de oorsprong van de blauwe hap. De heer Rademakers is tijdens Selamat Makan aanwezig om hier over te vertellen.

Met de Indische Zondag sluit de hortus een prima seizoen af, met een record aantal bezoekers. Inmiddels weten bezoekers uit heel Nederland de geheime tuinen van Den Helder te vinden.

Vanaf eind april zijn de collecties van de hortus weer te bezichtigen.

Selamat Makan: 30 oktober 12:00 – 17:00. Entree € 4,-, kinderen en donateurs (op vertoon van kaart) € 2,-

Hortus Overzee  Soembastraat 83   tel: 0223-614206  www.hortusoverzee.nl